logo

Βιογραφικα

Αγγελική Τομαρά

Η Αγγελική Τομαρά εργάζεται ως θεατρολόγος-εμψυχωτής και σκηνογράφος. Το 2015 δημιούργησε τη θεατρική ομάδα «Καταστρέφοντας τον Ρόλο του Ηθοποιού», αρχικά στο πλαίσιο δραστηριοτήτων του Δικτύου Αλληλεγγύης στην Ακαδημία Πλάτωνος, και στη συνέχεια στην «Πολιτεία, Χώρος Γνώσης και Πολιτισμού», πάλι στην Ακαδημία Πλάτωνος. Η ομάδα, στο τέλος κάθε χρόνου, ολοκληρώνει τα μαθήματά της με τις παραστάσεις «Κάτι μου θυμίζει», «Στρειδάκης και το απολεσθείς Ριτσάκι», και φέτος με την «Τραπεζαρία», σε σκηνοθεσία-σκηνογραφία της ίδιας.

Από το 2012 εργάζεται ως σκηνογράφος-ενδυματολόγος σε παραστάσεις της θεατρικής ομάδας των εργαζομένων της εταιρείας PWC (PriceWaterhouseCoopers), στη θεατρική ομάδα του συλλόγου εργαζομένων του ΟΑΕΔ (2014) και στην παράσταση -devised theatre- του σεμιναριακού χώρου «Spring People».

Αντιμετωπίζει το θέατρο, πέρα από την όποια καλλιτεχνική του διάσταση, πρωτίστως ως ένα παιδαγωγικό εργαλείο γι’ αυτό και στόχος της είναι να δουλεύει δημιουργικά με ενήλικες, μη επαγγελματίες, αλλά και με παιδιά προσβλέποντας στην απελευθέρωση των εκφραστικών μας μέσων, ενώ αντιστέκεται σε κάθε περιοριστική κοινωνική επιβολή που οδηγεί τον ενήλικα και το παιδί σε εσωτερική απομόνωση.

Περισσότερες πληροφορίες:
Αποφοίτησε από το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2017 ενώ είναι κάτοχος πτυχίου με τίτλο «Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων και Διοίκηση» του ΕΚΠΑ. Από το 2009 παρακολουθεί μαθήματα σκηνογραφίας (Set and Costume Design for theatre) στο summer course του RADA (Royal Academy of Dramatic Art) στο Λονδίνο και στο Εργαστήριο Σκηνογραφίας «Μαρία Χανιωτάκη» όπου και συμμετείχε στις ετήσιες εκθέσεις αποφοίτων σκηνογραφίας 2009 & 2010 με τα έργα «Ματωμένος Γάμος» του Γκαμπριέλ Γκαρσία Λόρκα και «Η Τραπεζαρία» του A.R. Gerney αντίστοιχα.

Το 2015 δούλεψε ως υπεύθυνη Σκηνής στο Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο της πρακτικής της άσκησης και τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου συμμετείχε στη 13η Διεθνή Έκθεση Σκηνογραφίας Prague Quadrennial στο Student Section των ελληνικών Πανεπιστημίων, με το video art «Αίθουσα Αναμονής».

Το 2011 εργάστηκε εθελοντικά στην Οργάνωση Παραγωγής Θεατρικών Παραστάσεων για τη θεατρική ομάδα R.U.N. και το έργο «Mind my Gap» στο θέατρο Fabrica και με εθελοντική συμμετοχή στην οργάνωση παραγωγής της παράστασης «Πινόκιο» που δόθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό στον Πολυχώρο «Άννα & Μαρία Καλουτά» του Δήμου Αθηναίων.

Εργάστηκε για ένα μεγάλο διάστημα στον αεροπορικό τομέα ως Αεροσυνοδός (Aegean Airlines) και στην συνέχεια σε ναυλώσεις ιδιωτικών αεροσκαφών αλλά την κατέκτησε η αγάπη της για το θέατρο γι’ αυτό και αποφάσισε να σπουδάσει σκηνογραφία και θεατρολογία.

Το 2012 μαζί με μια ομάδα νέων ανθρώπων από τον καλλιτεχνικό χώρο δημιούργησε το καλλιτεχνικό-ενημερωτικό site Socartes.gr.

Χρήστος Πολίτης

Ο Χρήστος Πολίτης γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Σπούδασε κιθάρα με τον Γιώτη Σαμαρά στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα μουσικά σχήματα ως κιθαρίστας και συνθέτης. Τον τελευταίο χρόνο συνεργάζεται με την Κατερίνα Κέντρου σε ένα μουσικό πρόγραμμα με επίκεντρο τη Jazz και επιρροές από τα Blues, το Rock n’ Roll και τη Bossa Nova.

Κατερίνα Κέντρου

Η Κατερίνα Κέντρου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασικό τραγούδι με τη mezzo-soprano Άννα Παγκάλου, μοντέρνο τραγούδι με τη Ρούλα Βανδώρου (Ολυμπιακό Ωδείο), τη Μαίρη Έσπερ (Ωδείο Athenaeum) και την Έλλη Πασπαλά (Ωδείο Φίλιππος Νάκας). Έχει παρακολουθήσει μαθήματα jazz αυτοσχεδιασμού με τον Σύλβιο Σύρρο (Ωδείο Athenaeum), κλασικού και jazz πιάνου, κλασικής και jazz αρμονίας, jazz ear training και Μουσικής Τεχνολογίας στο Τμήμα Jazz Σπουδών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας.
Οι συναυλίες της περιλαμβάνουν στοιχεία από την Jazz, τα Blues, το Rock n’ Roll και τη Bossa Nova.

Βάσια Κατσαργύρη

Η Βάσια Κατσαργύρη κατάγεται από τις Ράχες Κυπαρισσίας. Ασχολείται με τη μουσική από 4 ετών, όταν της χάρισαν το πρώτο της πιάνο. Είναι απόφοιτη κλασικών σπουδών στο πιάνο, ενώ, παράλληλα με τη Φιλοσοφική, εργαζόταν ως μουσικός σε αθηναϊκά μαγαζιά. Τα ρεμπέτικα και παραδοσιακά ακούσματα των παιδικών της χρόνων, την «παρέσυραν» στον κόσμο του ρεμπέτικου, παραδοσιακού και λαϊκού τραγουδιού, μαθαίνοντας, μάλιστα, τα τελευταία χρόνια μπαγλαμά.

Πάνος Τσίτσικας

Ο Πάνος Τσίτσικας γεννήθηκε στην Άρτα. Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε κιόλας από τα παιδικά του χρόνια παίζοντας πιάνο. Εκεί, στην πόλη καταγωγής του, πρωτοξεκίνησε να μαθαίνει μπουζούκι. Ερχόμενος στην Αθήνα συνέχισε τις θεωρητικές του σπουδές, φτάνοντας μέχρι και τη φούγκα. Παράλληλα, εργαζόταν σε μαγαζιά παίζοντας κιθάρα, μπουζούκι και κοντραμπάσο. Ήδη από τα πρώτα του χρόνια στην πρωτεύουσα, είχε την ευτυχία να συνεργαστεί με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες όπως  τους Βαγγέλη Κορακάκη, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Βασίλη Λέκκα, Φωτεινή Βελεσιώτου κ.ά. Έχει συμμετάσχει κι έχει ενορχηστρώσει, ως μέλος του συγκροτήματος «Contrasto», πολλές συναυλίες και αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς όπως ο Σταύρος Κουγιουμτζής και ο Νίκος Γκάτσος. Τέλος, έχει λάβει μέρος σε έναν κύκλο κινηματογραφικής μουσικής και τραγουδιών.

Αντώνης Απέργης

Ο Αντώνης Απέργης γεννήθηκε στη Νίκαια το 1963. Ξεκίνησε την κιθάρα πριν καν πάει στο σχολείο. Σε ηλικία 8 ετών πήρε μαθήματα κιθάρας από τον Αλέκο Μπούρα, στο Εθνικό Ωδείο.

Στα 11 άρχισε να μαθαίνει φλάουτο με ράμφος, στα 20 έπιασε το ούτι και το κοντραμπάσο, ενώ στα 29 συνέχισε με το κανονάκι και το νέυ. Αργότερα επικεντρώθηκε στις άταστες κιθάρες. Παράλληλα με τη δραστηριότητά του ως εκτελεστής, ο Αντώνης Απέργης κέρδισε ευρεία αναγνώριση μέσα από τη συνθετική και ενορχηστρωτική του εργασία στη μουσική παραγωγή. Ήδη από νεαρή ηλικία έκανε μεταγραφές προκλασικής μουσικής, συνέθετε για το κουκλοθέατρο και ενορχήστρωνε για big band. Έχει εργαστεί ως μουσικός με σημαντικούς τραγουδιστές και εκτελεστές από όλο τον δημιουργικό χώρο της ελληνικής λαϊκής και λόγιας μουσικής. Επίσης, έχει συνεργαστεί με Άραβες μουσικούς, με τους Τουρκμένιους «Ashkabad» και με το salsa group «Tierra Negra».

Έχει ηχογραφήσει 6 δίσκους με συνθέσεις του και 2 δίσκους όπου εμφανίζεται ως σολίστας στο ούτι. Τέλος, έχει παραδώσει μαθήματα Ηλεκτρικής Κιθάρας στο Κεντρικό Ωδείο και Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης και στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής των ΤΕΙ της Άρτας. Σήμερα, περιοδεύει με την μπάντα του στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ παράλληλα αναμένεται να κυκλοφορήσουν ακόμα δυο δίσκοι που έχουν ηχογραφηθεί.

Λουκάς Μεταξάς

Ο Λουκάς Μεταξάς γεννήθηκε στην Καλαμάτα, μεγάλωσε στον Πειραιά και έζησε στη Θεσσαλονίκη από το 1995 μέχρι το τέλος του 2015 όπου επέστρεψε στην Αθήνα.

Σπούδασε πιάνο, διεύθυνση χορωδίας (α καπέλα), σύγχρονη και κλασική αρμονία, κοντραμπάσο, ιστορία και μορφολογία της Μουσικής, ενορχήστρωση, αντίστιξη, φούγκα και σύνθεση με τον Κώστα Κλάββα, Αμάραντο Αμαραντίδη και τον Νικηφόρο Ρώτα. Παρακολούθησε μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής και Θεωρία των «μακάμ» (Κλασική Οθωμανική μουσική).

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και master classes κοντραμπάσου, σύγχρονης ρυθμολογίας, κρουστών Λατινικής Αμερικής, παραδοσιακών και κλασικών κρουστών των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.  Έχει πάρει μέρος σε μουσικές εκδηλώσεις, μουσικά ντοκιμαντέρ (EPT, BBC, TRT),  μουσικοθεατρικές παραστάσεις, συναυλίες αλλά και γάμους σε πολλά μέρη της Ελλάδος  και στο εξωτερικό.

Από το 1998 παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα παραδοσιακών κρουστών και έχει διδάξει σε διάφορα ωδεία και μουσικές σχολές. Έχει δώσει σεμινάρια στο «Μουσικό χωριό» του Πηλίου, στο Rhythm & Dance festival, στο Mέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στην μουσική ακαδημία KREIZ στην Γαλλία.

Έχει πάρει μέρος σε περισσότερες από 30 δισκογραφικές δουλειές ως μουσικός, ενορχηστρωτής, ή υπεύθυνος παραγωγής. Από το 2009 ίδρυσε την δισκογραφική εταιρεία παραγωγής «ΠΟΛΥΦΩΝΟΝ» που έχει εκδόσει πάνω από δέκα cd μέχρι σήμερα.

Γιώργος Χαιρεκάκης

Ο Γιώργος Χαιρεκάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992. Η πρώτη του επαφή με την κιθάρα ήταν σε ηλικία 9 χρονών και συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Ώντας αυτοδίδακτος και με επιρροές από τον πατέρα του, συμμετείχε σε αρκετά μουσικά σχήματα στα μαθητικά του χρόνια μέχρι που τον κέρδισε η λαϊκή και παραδοσιακή μουσική.

Γιάννης Παπαβασιλείου

Ο Γιάννης Παπαβασιλείου (Βλάχος) γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1964. Από το 1978 άρχισε να ασχολείται με το μπουζούκι και να εργάζεται ως μουσικός. Το 1981 μετακόμισε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται στο στοιχείο του. Έχει συνεργαστεί με τους Δημήτρη Ευσταθίου, Μιχάλη Γενίτσαρη, Στέλιο Βαμβακάρη, Ιωάννα Γεωργακοπούλου, Άννα Χρυσάφη, Θοδωρή Πολυκανδριώτη, Ανθή Αλιφραγκή, Θύμιο Στουραΐτη, Ιορδάνη Τσομίδη, Έλενα Στάμου, Γιάννη Καραμπεσίνη, Λέλα Παπαδοπούλου, Γιώργο Ξηντάρη, Μπάμπη Γκολέ, Δημήτρη Κοντογιάννη, Μπάμπη Τσέρτο, Λουκιανό Κηλαηδόνη, Νίκο Παππά (Κακούργο) κ.ά.
Από το 2001 έως το 2006, συμμετείχε στο συγκρότημα μπουζουκιών «Δρόμος», με το οποίο ηχογράφησε τους δίσκους «Δρόμος» και «Ένα τραγούδι για την Κοκκινιά». Δισκογραφικά έχει συνεργαστεί με τους Λουκιανό Κηλαηδόνη, Παντελή Θαλασσινό, Στέλιο Βαμβακάρη, Δημήτρη Ευσταθίου και Κώστα Δημουλιάγκα.

Σταύρος Τζιντάνος

Ο Σταύρος Τζιντάνος, γεννήθηκε στο Worksop  της Αγγλίας και ήρθε στην Ελλάδα όταν ήταν 3 χρονών. Μέχρι που τελείωσε και το λύκειο, έζησε στη Τρίπολη Αρκαδίας, όπου στα 14 του χρόνια άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα κλασσικής κιθάρας. Ακολούθησε προ-πτυχιακές σπουδές στο κολέγιο του Doncaster, στην Αγγλία, και συνέχισε με σπουδές σύγχρονης κιθάρας στο Leeds College of Music.  Η αγάπη του για την ελληνική μουσική τον οδήγησε μετά το τέλος των σπουδών του στην όμορφη Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται ως νέος μουσικός σε λαϊκό-ρεμπέτικο ρεπερτόριο, παρακολουθώντας συγχρόνως μαθήματα  λαϊκής κιθάρας με το Νίκο Γύρα και φωνητικής κατάρτισης με δασκάλα την Αρετή Τοπουζίδη. Στόχος του· να αποκτήσει εμπειρία, και σε συνδυασμό με προσωπική δουλειά, να ασχοληθεί μελλοντικά με τη σύνθεση και την τραγουδοποϊία.

Εμμανουέλλα Βασιλείου

Η Εμμανουέλλα Βασιλείου μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια που την παρότρυνε να ασχοληθεί με τη μουσική, τραγουδούσε από μικρή σε παιδικές και σχολικές εκδηλώσεις. Στα 8 της χρόνια ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και στα 13 της άρχισε και  μαθήματα τραγουδιού. Σπούδασε Λογιστική και Χρηματοοικονομικά στο University of Leeds στην Αγγλία, αλλά η αγάπη της για τη μουσική την κέρδισε. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Μουσική Ψυχολογία στο University of Leeds, όπου και ασχολήθηκε και ερεύνησε το ψυχοσωματικό κομμάτι στη ζωή των τραγουδιστών. Στα τέλη του 2015, επέστρεψε στην Αθήνα όπου ήρθε πρώτη φορά σε επαφή με το ρεμπέτικο-λαϊκό τραγούδι σε επαγγελματικό επίπεδο. Σήμερα, παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής τοποθέτησης και ερμηνείας στο Vocal Studio της Αρετής Τοπουζίδη. Στόχος της  είναι να αποκτήσει περισσότερες γνώσεις και εμπειρία στις διάφορες τεχνικές που απαιτεί το ελληνικό παραδοσιακό και ρεμπέτικο τραγούδι και να τις εφαρμόσει πιο σύγχρονο έντεχνο και λαϊκό ρεπερτόριο.

Παναγιώτης Γαλάνης

Ο Παναγιώτης Γαλάνης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21 Δεκεμβρίου του 1996. Σπουδάζει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πρωτόπιασε το μπουζούκι σε ηλικία 16 χρονών και αποφάσισε να ξεκινήσει μαθήματα με τον Γρηγόρη Βασίλα. Παράλληλα, ασχολείται και με το τραγούδι. Από τότε ασχολείται επαγγελματικά παίζοντας σε αρκετές εκδηλώσεις, μουσικές σκηνές και ταβέρνες

Σεμέλη Παπαβασιλείου

Η Σεμέλη Παπαβασιλείου γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα και είναι κόρη του σολίστα του τρίχορδου, Γιάννη Παπαβασιλείου. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε τις σπουδές της στο βιολοντσέλο σε κλασσικό ρεπερτόριο, με καθηγήτρια την Μαρίνα Κισλίτσινα. Τελείωσε το λύκειο στο Μουσικό Σχολείο του Αλίμου, παρακολουθώντας και εκεί μαθήματα τσέλου από την καθηγήτρια Χριστίνα Κούτρου και τον Τσακάλη, όπως και μαθήματα βυζαντινής μουσικής, τα οποία και συνεχίζει με ζέση. Παράλληλα, από μικρή ηλικία έχει ασχοληθεί με την παραδοσιακή ελληνική μουσική και κυρίως με το λαϊκό και ρεμπέτικο ρεπερτόριο, αυτή τη φορά τραγουδώντας αλλά και συνοδεύοντας με την κιθάρα. Σήμερα παρουσιάζεται σε μαγαζιά ως τραγουδίστρια και λαϊκή μουσικός και παράλληλα παίζει τσέλο σε θεατρικές παραστάσεις και σε άλλα σχήματα, έντεχνου και κλασικού ρεπερτορίου.